Τα στιγμιότυπα οθόνης (screenshots) είναι υπέροχα, αλλά μερικές φορές πρέπει να δημιουργήσετε μια εγγραφή βίντεο για να δείξετε αυτό που πραγματικά θέλετε. Με τα windows 10 μπορείτε να καταγράψετε την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας εύκολα χωρίς επιπλέον λογισμικό. 

Εγγραφή οθόνης σε Windows 10

Αυτή η διαδικασία δημιουργεί ένα αρχείο βίντεο, το οποίο μπορείτε να κάνετε ό, τι θέλετε. Τα Windows 10 περιλαμβάνουν ένα ενσωματωμένο εργαλείο για την εγγραφή βίντεο από παιχνίδια υπολογιστή. Μπορείτε να ανεβάσετε βίντεο σε ένα παιχνίδι στο YouTube ή σε οποιονδήποτε άλλο ιστότοπο κοινής χρήσης βίντεο ή απλά να κρατήσετε το κλιπ στον δικό σας υπολογιστή και να το μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό με το "Game Bar", το οποίο αποτελεί μέρος της δυνατότητας "Game DVR" που προσφέρει η εφαρμογή Xbox. Τα Windows 10 περιλαμβάνουν επίσης προσαρμόσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου για την εγγραφή βίντεο και τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης.

Για να ανοίξετε το "Game Bar" την στιγμή που θέλετε να κάνετε μια εγγραφή, πατήστε το Windows Key + G. Θα εμφανιστεί πάνω από το παιχνίδι που παίζετε ή την εφαρμογή που έχετε ανοιχτή. Εάν πατήσετε το Windows Key + G ενώ τα Windows βλέπουν ότι δεν παίζετε ένα παιχνίδι, τα Windows θα σας ρωτήσουν αν πραγματικά θέλετε να ανοίξετε τη γραμμή παιχνιδιών. Αν επιλέξετε ναι τότε θα εμφανιστεί το Game bar.

Η γραμμή παιχνιδιών περιλαμβάνει εικονίδια για το γρήγορο άνοιγμα της εφαρμογής Xbox, τη λήψη στιγμιότυπου οθόνης (screenshot), την εγγραφή βίντεο σε παιχνίδι και την πρόσβαση στις ρυθμίσεις.

 

Καταγράψτε ένα βίντεο παιχνιδιού ή εφαρμογής

Για να εγγράψετε ένα βίντεο, ανοίξτε τη Γραμμή παιχνιδιών με το Windows Key + G και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κόκκινο κουμπί εγγραφής. Ένα χρονόμετρο θα εμφανιστεί στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου σας όταν ξεκινήσει η εγγραφή.

Για να διακόψετε την εγγραφή του παραθύρου, ανοίξτε ξανά τη γραμμή παιχνιδιών και κάντε κλικ στο κόκκινο κουμπί διακοπής.

Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε και να σταματήσετε εγγραφές με το Windows Key + Alt + R. Εάν θέλετε να αποκρύψετε ή να εμφανίσετε το χρονοδιακόπτη, πατήστε το πλήκτρο Windows + Alt + T. Αυτές είναι οι προεπιλεγμένες συντομεύσεις πληκτρολογίου - μπορείτε να τις αλλάξετε στην εφαρμογή Xbox.