Tech News

Redmi Note 9T review: Το χαμηλού κόστους 5G με μεγάλη μπαταρία

ff banner

redmi-note-9t-5g

Θετικά

  • Καλή διάρκεια ζωής της μπαταρίας
  • Απλός σχεδιασμός
  • Υποστήριξη διπλής SIM 5G
  • Προσιτή τιμή

Αρνητικά

  • Μέτρια οθόνη,
  • Όχι τόσο καλές κάμερες
  • Πολύ Bloatware

Βαθμολογία

Σχεδιασμός

Οθόνη

Επιδόσεις

Κάμερα

Μπαταρία

Σχέση Αξίας/Τιμής

8

7.8

8

7.7

9

8

Συνολικά

Το Xiaomi Redmi Note 9T είναι ένα τηλέφωνο που ανταγωνίζεται με την Realme και την OnePlus στην αγορά χαμηλού προϋπολογισμού. Αν ψάχνετε για 5G και την καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στην τιμή, μην ψάχνετε περισσότερο από το Note 9T. Ωστόσο, εάν η καλή οθόνη και οι εντυπωσιακές φωτογραφίες είναι αυτό που ψάχνετε, υπάρχουν καλύτερες επιλογές για λίγο περισσότερα χρήματα.

 

Το Redmi Note 9T είναι ένα κινητό τηλέφωνο από την Xiaomi χαμηλού κόστους που ήρθε στην αγορά και διαθέτει 5G και τεράστια μπαταρία. Μπορεί να είναι ένα απλό τηλέφωνο, αλλά καλύπτει τις βασικές ανάγκες ενός χρήστη με τους σωστούς τρόπους και φυσικά μια πολύ καλή τιμή. 

Το Redmi Note 9T είναι ένα προσιτό τηλέφωνο που κυκλοφορεί στην Ευρώπη και συσκευάζει μια ικανή κάμερα, μια ωραία οθόνη και μια τεράστια μπαταρία σε ένα ελαφρύ πλαίσιο. Με σημείο τιμής 229 €, ανταγωνίζεται με συσκευές της Realme, της OnePlus και άλλων εταιριών με προσφορές χαμηλού προϋπολογισμού.

Redmi Note 9T Σχεδιασμός

Κοιτάζοντας το τηλέφωνο εξωτερικά μας δείχνει ότι η Redmi δεν αλλάζει κάτι και δεν καινοτομεί όσον αφορά το σχεδιασμό. Το πρόσωπο είναι σχεδόν όλη η οθόνη, εκτός από ένα ελαφρύ πηγούνι στο κάτω μέρος. Αυτό που με ενοχλεί στο μπροστινό μέρος είναι ότι το γυαλί οθόνης είναι τοποθετημένο σε ένα πλαστικό υποπλαίσιο. Αυτό μειώνει τη συνολική εμφάνιση του τηλεφώνου. Το πλαίσιο ξεχωρίζει απλώς από το πολυανθρακικό πλαίσιο unibody που αποτελεί το υπόλοιπο εξωτερικό περίβλημα. Ο σχεδιασμός του unibody σημαίνει επίσης ότι οι πλευρές και το πίσω μέρος του τηλεφώνου είναι ένα πλαστικό κομμάτι. Δεν μπορεί να αφαιρεθεί.

Το συνολικό σχήμα του τηλεφώνου, ωστόσο, είναι αξιοπρεπές. Οι πλευρές έχουν λεία επιφάνεια και είναι ευχάριστα στρογγυλεμένες. Η Xiaomi έδωσε στο Redmi Note 9T ως επί το πλείστον επίπεδο πίσω πάνελ, αν και στενεύει λίγο καθώς φτάνει στα πλαϊνά άκρα. Τα πάνω και κάτω άκρα του τηλεφώνου είναι ισοπεδωμένα, αλλά όχι τόσο πολύ. Παρά το μεγάλο του μέγεθος είναι σχετικά άνετο να τα βάζεις στην τσέπη σου.

Είναι ένα στιβαρό υλικό. Παρά το πλαστικό, το οποίο έχει ένα ξεχωριστό σχέδιο, αισθάνεται σφιχτό και καλά ενωμένο. Το Redmi Note 9T εμφανίζεται ως στιβαρό, αν και δεν είναι ακριβώς στιβαρό.

Λειτουργικά, τα στοιχεία ελέγχου αφορούν ότι ακριβώς θα περιμένατε από ένα σύγχρονο τηλέφωνο. Θα βρείτε το κουμπί εναλλαγής έντασης και το κουμπί λειτουργίας στη δεξιά άκρη του τηλεφώνου. Το κουμπί λειτουργίας λειτουργεί επίσης ως αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων αυτό είναι κάτι που δεν μου αρέσει ιδιαίτερα σε κανένα τηλέφωνο αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη. Ήταν εύκολο να το "εκπαιδεύσω" και να το χρησιμοποιήσω και το βρήκα πολύ γρήγορο και ακριβές. Ένας δίσκος τοποθετημένος στο αριστερό άκρο χωράει δύο κάρτες SIM και μια κάρτα microSD ταυτόχρονα. Στο κάτω μέρος, θα παρατηρήσετε τη θύρα USB-C, την υποδοχή ακουστικών 3,5 mm και το ηχείο προς τα κάτω.

Στο πίσω μέρος τώρα η μονάδα κάμερας είναι το πιο ξεχωριστό στοιχείο του σχεδιασμού. Περιβάλλεται σε έναν μεγάλο κύκλο κοντά στο πάνω άκρο του πίσω μέρους του τηλεφώνου. Τρεις φακοί και ένα φλας σχηματίζουν ένα τετράγωνο κυκλικών σημείων. Ανυψώνεται ελαφρώς και μπορεί να γρατζουνιστεί αν το αφήσετε κάπου απρόσεχτα. Αν και η θήκη που διαθέτει η Xiaomi στο κουτί μπορεί κάπως να σώσει την κατάσταση καθώς αυξάνει τον όγκο στο σημείο του πλαισίου της κάμερας.

Το Redmi Note 9T έρχεται σε Nightfall Black ή Daybreak Purple. Έχουμε το μαύρο χρώμα, και επειδή είναι περισσότερο ένα σκούρο γκρι, θα το έλεγα ελκυστικό. Το μωβ, από την άλλη πλευρά, φαίνεται πλούσιο.

Redmi Note 9T Οθόνη

Η οθόνη έχει διαστάσεις 6,53 ίντσες κατά μήκος της διαγώνιου. Είναι ένα πάνελ Full HD + με λόγο διαστάσεων 19,5: 9 και ρυθμό ανανέωσης 60Hz. Η Xiaomi κολλάει τη φωτεινότητα στα 450nits. Μια οπή διάτρησης τοποθετημένη στην επάνω αριστερή γωνία δίνει τη θέση της κάμερας selfie. Όπως σημειώθηκε, η οθόνη καλύπτει τη συντριπτική πλειοψηφία του προσώπου του τηλεφώνου εκτός από μια σχισμή στο κάτω άκρο.

Βγάζοντας το από το κουτί, η οθόνη έχει μπλε απόχρωση στα μάτια μου. Οι λευκές οθόνες φόντου, όπως το συρτάρι εφαρμογών, έχουν μια ξεχωριστή μπλε απόχρωση. Είναι ελαφρύ, αλλά είναι εκεί. Αυτό το παρατήρησα με το συνδυασμό χρωμάτων του τηλεφώνου να είναι αυτόματα, το οποίο προσαρμόζει τα χρώματα με βάση τον τρέχοντα φωτισμό. Ωστόσο, η Xiaomi περιλαμβάνει επίσης επιλογές για κορεσμένα και στάνταρ. Η τυπική λειτουργία εισάγει περισσότερη ζεστασιά (κίτρινο) στην οθόνη. Ίσως το πιο σημαντικό, το τηλέφωνο διαθέτει έναν επιλογέα θερμοκρασίας που σας επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε ζεστό, δροσερό και προσαρμοσμένο. Με αυτά τα εργαλεία, μπόρεσα να αναλάβω τον έλεγχο της απόχρωσης της οθόνης και να φτάσω σε ένα σημείο που μου άρεσε. Ωστόσο, οι περισσότερες οθόνες δεν απαιτούν (και δεν θα έπρεπε) να κάνετε τέτοιες τροποποιήσεις.

Οι γωνίες θέασης θα μπορούσαν επίσης να είναι ελαφρώς καλύτερες. Η οθόνη χάνει σίγουρα κάποια λάμψη όταν γέρνει από τη μία πλευρά στην άλλη. Μπορείτε να δείτε τη φωτεινότητα να μειώνεται σχεδόν αμέσως, ακόμη και στην παραμικρή γωνία. Δεν είναι τρομερό, αλλά υπάρχει σίγουρα περιθώριο βελτίωσης. Συνολικά, η οθόνη είναι εντάξει για το σημείο τιμών του τηλεφώνου.

Redmi Note 9T Επιδόσεις

Το Redmi Note 9T διαθέτει οκταπύρηνο MediaTek Dimensity 800U με ταχύτητα έως και 2,4GHz. Αυτός ο επεξεργαστής βασίζεται σε μια διαδικασία κατασκευής 7nm και συνδυάζεται με την τελευταία GPU Mali-G57. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες διαφορές μεταξύ των δύο συνδυασμών RAM / αποθήκευσης. Ενώ και οι δύο εκδόσεις περιλαμβάνουν μνήμη RAM 4 GB LPDDR4X, το μοντέλο 64 GB βασίζεται σε χώρο αποθήκευσης UFS 2.1 και το μοντέλο 128 GB χρησιμοποιεί χώρο αποθήκευσης UFS 2.2. Εμείς έχουμε στα χέρια μας την παραλλαγή 128 GB, οπότε έχουμε λίγο πιο γρήγορο χώρο αποθήκευσης.

Το Dimensity 800U μπορεί να είναι ένα από τα αστέρια της MediaTek, αλλά δεν είναι ο κορυφαίος της κατηγορίας. Στο Geekbench και στο 3DMark και είδαμε μόνο μεσαία σκορ για τη συσκευή. Για παράδειγμα, δεν νίκησε τα παλαιότερα τηλέφωνα Redmi, όπως το K20 Pro και το Note 8 Pro. Δεν ξεπέρασε καν τα τηλέφωνα της OnePlus του 2019, όπως τα 7T και 7 Pro. Ωστόσο, στην καθημερινή χρήση, το Redmi Note 9T τα πηγαίνει αρκετά καλά. Δεν ένιωθα αργοπορία ή καθυστέρηση και δεν μπορώ να πω ότι είδα κολλήματα. Είναι τόσο γρήγορο όσο ένα τηλέφωνο πρέπει να βρίσκεται σε αυτό το σημείο τιμών και η υποστήριξη διπλής SIM 5G είναι ένα πολύ ευπρόσδεκτο μπόνους.

Τώρα αν θέλετε να τρέξετε παιχνίδια σε αυτό το τηλέφωνο δεν θα έχετε ιδιαίτερα προβλήματα. Ίσως να δείτε μια μικρή καθυστέρηση σε παιχνίδια με έντονα γραφικά ή μια μικρή καθυστέρηση όταν φορτώνουν μερικοί τίτλοι παιχνιδιών αλλά τίποτα το αξιοσημείωτο.

Redmi Note 9T Κάμερα

Η διάταξη του φακού της κάμερας δεν είναι η ρύθμιση που θέλω να δω και φυσικά δεν με εντυπωσίασε. Όπου πολλά τηλέφωνα υιοθετούν τον ευρυγώνιο, τον τυπικό και έναν τηλεφακό στην διαμόρφωση, τα τηλέφωνα χαμηλού κόστους συνεχίζουν να προκαλούν σύγχυση στην εικόνα των macro φακών. Το Redmi Note 9T διαθέτει κύρια κάμερα 48MP με αισθητήρα 1/2-ιντσών. Η Xiaomi χρησιμοποιεί την κάμερα στα 12MP σε f / 1,79 σε έναν φακό έξι στοιχείων. Αυτό το κύριο shooter ενώνεται με έναν αισθητήρα βάθους 2MP για λήψεις bokeh και μια κάμερα macro 2MP για πολύ κοντινές λήψεις.

Τα περισσότερα άτομα πρέπει να μπορούν να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν την εφαρμογή κάμερας αρκετά γρήγορα. Είναι μια αρκετά τυπική εφαρμογή. Για παράδειγμα, μια λωρίδα εργαλείων ευθυγραμμίζει το αριστερό άκρο της οθόνης με γρήγορες εναλλαγές για το φλας, HDR και άλλα. Το κουμπί κλείστρου βρίσκεται στη δεξιά πλευρά, όπως και ο επιλογέας λειτουργίας. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες λειτουργίες από την κύρια οθόνη, όπως πορτραίτο, βίντεο και pro. Μπορείτε να πατήσετε ένα εικονίδιο για να αποκτήσετε πρόσβαση σε πρόσθετες λειτουργίες, όπως πλήρη ανάλυση 48MP, πανόραμα, αργή κίνηση, χρονική καθυστέρηση και άλλα. Η εφαρμογή κάμερας μου άρεσε. Ανησυχούσα ότι μπορεί να κολλήσει, αλλά δεν το έκανε ποτέ.

Οι εικόνες είναι αποδεκτές αλλά όχι εξαιρετικές. Το μεγαλύτερο παράπονό μου είναι το grain, το οποίο είναι ορατό ακόμη και σε καλά φωτισμένες λήψεις. Ο κόκκος δεν είναι πολύ χτυπητός, αλλά είναι αισθητός όταν κοιτάζετε προσεκτικά την φωτογραφία. Από την άλλη πλευρά, όψεις όπως η έκθεση και η ισορροπία λευκού ήταν γενικά καλές. Ωστόσο, τα χρώματα εμφανίζονται λίγο μουντά. Με άλλα λόγια, οι εικόνες είναι καλές αλλά όχι κάτι που θα κερδίσει τον χρήστη. Μπορώ να πω ότι σε σχέση με το Realme 7 που είχα στα χέρια μου και έκανα μερικές δοκιμές και με τα δύο απογοητεύτηκα από τις λήψεις του Redmi Note 9T.

Σε περιβάλλον χαμηλού φωτισμού πάντως οι λήψεις ήταν απογοητευτικές τόσο που δεν ήθελα να τις βλέπω. Όταν έπαιξα λίγο με την νυχτερινή λήψη και με τις λειτουργίες pro η κατάσταση κάπως βελτιώθηκε.

Το Redmi Note 9T μπορεί να καταγράψει βίντεο έως 4K στα 30fps. Τα πλάνα που πήρα αποδείχθηκαν αρκετά καλά. Ενώ το ζήτημα του κόκκου ήταν παρόμοιο με τις φωτογραφίες, το χρώμα φαινόταν μια πινελιά καλύτερη στο βίντεο από ό, τι στις στατικές εικόνες.

Μια κάμερα 13MP selfie κοσμεί το μπροστινό μέρος του τηλεφώνου. Διαθέτει φακό πέντε στοιχείων με διάφραγμα f / 2.25. Όσον αφορά τον μπροστινό σκοπευτή, είναι αξιοπρεπής. Τείνει να δημιουργεί φωτεινά υπόβαθρα, όπως αν βρίσκεστε κοντά σε παράθυρα ή φώτα, και οι selfie ήταν τόσο κοκκώδεις όσο οι κανονικές φωτογραφίες. Σίγουρα όμως, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να τραβάτε φωτογραφίες που δεν θα ντρέπεστε να μοιράζεστε σε κοινωνικά μέσα.

Redmi Note 9T Μπαταρία

Ευτυχώς, η Xiaomi δημιούργησε έναν νικητή όσον αφορά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το τηλέφωνο διαθέτει μπαταρία 5.000 mAh. Αλήθεια, πάλεψα αρκετά για να τελειώσω αυτήν την μπαταρία. Έπρεπε μόνο να φορτίσω το τηλέφωνο δύο φορές σε μια εβδομάδα. Τις μέρες που ώθησα πραγματικά το τηλέφωνο, η μπαταρία άντεξε μέχρι το βράδυ. Μπορείτε να κερδίσετε εύκολα μιάμιση ημέρα διάρκειας ζωής της μπαταρίας και μερικές φορές περισσότερο. Και το λειτούργησα με περισσότερες από οκτώ ώρες χρόνου οθόνης.

Το Redmi Note 9T υποστηρίζει επίσης γρήγορη φόρτιση 18W (φορτιστής 22,5W στο κουτί). Χρειάστηκε περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά για να φορτιστεί το τηλέφωνο από το 0 έως το 100%. Δεν υπάρχει ασύρματη φόρτιση, αν και δεν πρέπει να το περιμένετε σε αυτό το σημείο τιμών ακόμα.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Αυτή η απλή εξίσωση έχει διχάσει το Διαδίκτυο - μπ...
Διαρροή: Το OnePlus Nord 2 βρίσκεται σε εξέλιξη, α...